Stand van zaken na aardbeving China

16 juni 2008 - Na de aardbeving van 12 mei hebben wij direct noodhulp geboden. We hebben ook een kamp opgezet in Mianzhu, één van de zwaarst getroffen gebieden. In dit kamp hebben we onderwijs gegeven aan 56 kinderen.

Inmiddels zijn de meeste scholen in de regio weer open en gaan de kinderen naar hun eigen school. Het tijdelijke kamp is dus opgeheven.

China aardbeving
12 juni 2008
- Door de zware aardbeving van 12 mei zijn veel kinderen hun

ouders verloren. Ons kinderdorp in Chengdu, dat 130 kilometer van het epicentrum af ligt, is in staat om de kinderen voor de lange termijn op te vangen. Op dit moment is dit nog niet het geval. Wel hebben we in Mianzhu kampen opgezet waar onderwijs wordt gegeven aan 56 kinderen. Mianzhu is één van de zwaarst getroffen steden. Alle scholen in die regio zijn daardoor gesloten, doordat deze erg beschadigd zijn.

28 mei 2008 - Het is inmiddels twee weken geleden dat een verwoestende aardbeving China trof. SOS-kinderdorp Chengdu ligt op 50 km van het rampgebied. Er heerst nog steeds chaos: er zijn talloze kinderen die hun ouders of familie kwijt zijn. Omdat het kinderdorp zelf niet beschadigd is door de beving, konden we meteen noodhulp verlenen. SOS-Kinderdorpen China stelde een noodhulpplan op dat door de plaatselijke autoriteiten is goedgekeurd. Een team van 50 medewerkers is ingezet om zoveel mogelijk slachtoffers te hulp te schieten.

In de eerste dagen na de beving, vonden al 400 mensen uit de buurt een veilig onderkomen in kinderdorp Chengdu. Onze collega’s ter plaatse hebben hen in hun eerste benodigdheden voorzien: onderdak, voedsel, water en medicijnen.

Onze primaire zorg is de opvang van kinderen die hun ouders hebben verloren of kwijt zijn. En om te registreren wie zij zijn, waar ze vandaan komen en of ze nog familieleden hebben die voor hen kunnen zorgen. De autoriteiten schatten dat 4.000 kinderen hun ouders hebben verloren.

Daarom zijn alle nodige voorbereidingen getroffen om 100 weeskinderen en kinderen die hun ouders kwijt zijn op te vangen. De eerste kinderen worden deze week verwacht aan te komen in het kinderdorp. Onze collega’s richten zich dan op het herenigen van de kinderen met hun ouders. Als ouders zijn omgekomen, kijken we wat de beste oplossing is voor lange termijn opvang. Mocht het noodzakelijk zijn, dan zou het dorp in staat kunnen zijn om hen blijvend op te vangen.


14 mei 2008
- Maandag 12 mei is China getroffen door een zware aardbeving in de regio Chengdu. De schatting naar het aantal doden blijft nog steeds oplopen. Vele duizenden mensen zijn dakloos en gewond geraakt.

Aardbeving China
Ons kinderdorp ligt op 130 km van waar het epicentrum van de beving was. Het SOS-kinderdorp in Chengdu is niet beschadigd door de beving en er zijn geen gewonden gevallen. Dus alle kinderen, moeders en personeel zijn ongedeerd gebleven. Maar het is een vreselijke en chaotische situatie in de omgeving van het dorp: er zijn families die hun kinderen kwijt zijn en kinderen die hun ouders kwijt zijn. SOS-Kinderdorpen verleent dan ook noodhulp in de regio speciaal bestemd voor deze kinderen.

We houden u op de hoogte.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Stand van zaken na aardbeving China pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Stand van zaken na aardbeving China mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */