Bombardementen konvooi Syrië: SOS medewerkers ongedeerd

Vlak nadat het Syrische regeringsleger afgelopen maandag het einde van het staakt-het-vuren afkondigde is een groot hulpkonvooi van de Verenigde Naties in de buurt van Aleppo in Syrië gebombardeerd. Het hulpkonvooi was onderweg met medicijnen en voedsel voor duizenden Syriërs.

noodhulp syrie

 

Noodhulp SOS Kinderdorpen in Syrië gaat onverminderd door

SOS Global Emergency Respons Director Andreas Papp meldt dat alle SOS medewerkers en vrijwilligers ongedeerd zijn en dat onze hulpgoederen niet getroffen zijn. Ondanks deze bombardementen gaat SOS Kinderdorpen onverminderd door met het leveren van voedsel, water en medische zorg aan de getroffen bevolking.  

“SOS Kinderdorpen veroordeelt deze aanvallen op hulptroepen en op hen die hun leven in de waagschaal stellen om andere mensen te helpen zeer scherp. Onze gedachten gaan uit naar de families van hen die hun leven gaven voor anderen. Wij verzoeken met klem alle partijen betrokken bij het conflict de wapenstilstand te respecteren en om de aanvoer van voeding, medicijnen en andere hulpmiddelen in Aleppo en alle andere getroffen gebieden niet te bemoeilijken. Alle 45 SOS medewerkers en 80 vrijwilligers zijn ongedeerd en op dit moment veilig. Zij gingen en gaan nog iedere dag door met het verlenen van hulp aan kwetsbare kinderen en families. Dit doen zij door het dagelijks uitdelen van water, voedsel, medische zorg en van warme maaltijden aan 12.000 mensen (2.500 families) evenals de distributie van noodhulppakketten. Wij zijn trots op onze mensen die iedere dag hun leven riskeren om anderen te helpen."

 

Help de kinderen in Syrië

U kunt helpen op afstand. Door de aanhoudende gevechten en de opheffing van het staakt-het-vuren loopt het aantal ontheemden in Syrië op tot tienduizenden waaronder zeer veel kinderen. Zij moeten alleen overleven en lopen gevaar. Uw hulp om deze getroffen kinderen en families te helpen is hard nodig.


Ja, ik help nu

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Bombardementen konvooi Syrië: SOS medewerkers ongedeerd pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Bombardementen konvooi Syrië: SOS medewerkers ongedeerd mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */