Belactie Christal levert 65.000 euro op voor SOS Kinderdorpen

Met de jaarlijks terugkerende actie C'est Passiebele heeft familiebedrijf Christal op vrijdag 11 oktober ruim 65.000 euro opgehaald voor SOS Kinderdorpen. De zeventig telecedenten en staf van Christal hebben de hele dag kosteloos gewerkt en voor SOS Kinderdorpen 30.000 euro opgehaald.Anonieme gulle gever

Als reactie op de werving via social media melde zich een gulle gever, die verder anoniem wil blijven. Deze zegde daarop toe het bedrag te vermeerderen met nog eens 35.000 euro. De stemming bij zowel Christal als SOS Kinderdorpen was uitgelaten toen het eindbedrag bekend werd. Het geld is bestemd voor de bouw van een nieuw familiehuis in Yamassoukro in Ivoorkust. Met het familiehuis kan SOS Kinderdorpen het leven van kwetsbare kinderen op een blijvende en positieve manier veranderen. Donateurs hadden vooraf een mailing ontvangen over het project en konden SOS Kinderdorpen steunen door concrete onderdelen van het familiehuis te kopen, zoals bakstenen, klamboe's, bureau's en bedden.

Familieliefde is geen luxe
Directeur Flip van der Kolk van familiebedrijf Christal is opgetogen over het eindbedrag: "Deze jaarlijks terugkerende actie C'est Passieble! zetten wij in om vanuit onze passie voor een betere wereld iets moois mogelijk maken. Dat doen wij iedere dag, door goede doelen en donateurs te verbinden. En één dag in het geven dat op deze speciale manier vorm. Dit jaar is de keus gevallen op SOS Kinderdorpen omdat we ons zeer herkennen in de centrale plek van de familieliefde voor kwetsbare kinderen. Dat is van levensbelang voor kinderen. Daar dragen wij graag aan bij."
Aan het einde van de dag nam directeur Margot Ende - van den Broek van SOS Kinderdorpen de cheque van 65.817 euro in ontvangst. Margot Ende is ontzettend trots op de mensen van Christal: "Het is ongelooflijk mooi om te zien hoe de medewerkers van Christal zich de hele dag vol passie hebben ingezet om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. En het is prachtig dat het eindresultaat zo overweldigend is. Hier zijn we, namens de kinderen in Yamassoukro, ontzettend blij mee. Familieliefde is geen luxe, het is een noodzaak, en een familiebedrijf als Christal begrijpt de waarde daarvan."

 Voor de bouw en inrichting van van het familiehuis is nog 56.683 euro nodig. Wie nog wil bijdragen, kan doneren via IBAN NL90INGB0000002280 t.n.v. SOS Kinderdorpen/ Amsterdam ovv Yamassoukro.
 
Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al bijna 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Over Christal
Christal is een huis van verbinding. Wij verbinden goede doelen en donateurs. Vanuit die verbinding werven we giften, vrijwilligers en informatie. Zo helpen we goede doelen hun werk te kunnen doen. Al meer dan tien jaar, iedere dag, voor iedere klant, in ieder gesprek. Met een prachtig portfolio in telediensten, groeiend in on-line diensten. Omdat we passie hebben voor een betere wereld. Kijk voor meer informatie opwww.christal.nl.
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Belactie Christal levert 65.000 euro op voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Belactie Christal levert 65.000 euro op voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */