Beelden uit SOS Medisch Centrum Monrovia, Liberia

In West-Afrika is de grootste Ebola epidemie ooit uitgebroken. Er zijn inmiddels meer dan 16.000 mensen besmet en het dodental staat nu op 5.689*. Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn het hardst getroffen.

Beelden uit het SOS Medisch Centrum Monrovia
Het werk in het SOS Medisch centrum in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia gaat dag en nacht door. Quendi Appleton, hoofdverantwoordelijke van het SOS Medisch Centrum in Monrovia, en doktersassistente Klubo Mulbah vertellen hun verhaal over de situatie in Liberia.Mulbah is zelf een overlever van het ebolavirus en met haar kennis probeert ze mensen bewust te maken van de noodzaak om een dokter te bezoeken. Vele mensen durven dat uit angst nog altijd niet te doen. Bekijk hier de video met hun verhaal over de schrijnende situatie in het land.4.000 weeskinderen
Zeker 4.000 kinderen hebben hun vader, moeder of beide verloren aan het virus. Midden in de chaos moeten zij overleven. Deze kinderen hebben dringend hulp nodig om hun trauma's te verwerken, besmetting te voorkomen en het risico op misbruik en uitbuiting te minimaliseren. Stigmatisering is een groot probleem: uit angst voor besmetting wil niemand voor de kinderen zorgen.

SOS Kinderdorpen heeft onder andere een kinderbeschermingsprogramma opgezet, om deze kinderen een veilig onderdak, voedsel, basisvoorzieningen, medische zorg en psycho-sociale ondersteuning te bieden. Tegelijkertijd gaan we op zoek naar familieleden en proberen we ze te herenigen. Voor kinderen van wie we geen verwante familie kunnen vinden, zoeken we een andere lange termijn oplossing. Help mee met een donatie en geef daarmee deze kinderen een liefdevol thuis.

Direct Doneren


* Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 26 november 2014

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Beelden uit SOS Medisch Centrum Monrovia, Liberia pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Beelden uit SOS Medisch Centrum Monrovia, Liberia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */