Afsluiting jubileumjaar - 50 jaar SOS Kinderdorpen

Precies één jaar geleden, luidden wij ons 50 jarig jubileum in met een groot evenement voor bijzondere relaties en donateurs in Felix Meritus in Amsterdam. Het was een bijzonder jaar waarin we verschillende evenementen en acties organiseerden om ons verhaal te vertellen en onze achterban te bedanken voor hun trouwe steun. Hieronder een aantal hiervan uitgelicht.

  

Bijlage dagblad Trouw

Op 24 november kwam een speciale bijlage ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan uit. Deze werd ingestoken bij de volledige oplage van dagblad Trouw. De aparte bijlage hebben we ook verstuurd naar ruim 92.000 van onze donateurs.


 

SOS Jongerendebat

Voorafgaand aan het avondprogramma van het evenement in Felix Meritus werd er ook  een jongerendebat, geleid door Kindercorrespondent Tako Rietveld, georganiseerd. Een interessante middag waarin er door kinderen van 13 - 16 jaar fanatiek en sportief werd gedebateerd. De Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim was onder de indruk en prees de jonge debateerders: “Jullie luisteren echt goed naar elkaar en laten elkaar in jullie waarde.”


Cheque overhandiging attractiepark Slagharen  

SOS Familiedag in Slagharen

Speciaal voor ons jubileum stelde attractiepark Slagharen maar liefst 5.000 toegangskaarten beschikbaar voor onze trouwste donateurs. Ambassadeur Kim-Lian van der Meij zong een duet samen met Junior Songfestival finaliste Nohr. Het weer was voortreffelijk en de reacties hartverwarmend: “Ontzettend bedankt voor afgelopen zondag! Ik en mijn kids hebben er onwijs van genoten, jullie hadden alles tot in de puntjes goed geregeld. Bedankt dat we er mochten zijn. Hele mooie dag gehad!”


Donateursbijeenkomsten

In het jubileumjaar hebben we twee mooie en geslaagde donateursbijeenkomsten op ons kantoor georganiseerd voor een groep trouwe en betrokken donateurs. Een rondleiding, een presentatie van onze vrijwilliger Michel Koreman en ruim tijd om met elkaar in gsprek te gaan. Een inspirerend samenzijn, dat leidde tot positieve reacties: "We weten nu meer over SOS Kinderdorpen en waren onder de indruk van het enthousiasme van alle medewerkers. Hartelijk dank voor deze uitnodiging." Vele donateurs hebben gedurende het jaar ook hun verjaardag of een andere speciale gelegenheid in het teken van SOS gezet, door een gift in plaats van een cadeau te vragen. Een prachtig gebaar, waar we zeer dankbaar voor zijn.

SOS directeur Margot Ende: “Wat Yvonne Meyer, onze oprichtster, 50 jaar geleden al wist, zien wij nog steeds dagelijks in ons werk en is ondertussen ook wetenschappelijk bewezen: familie is dé basis voor een kind om te groeien en te ontwikkelen. Inmiddels is een generatie van 82.000 kinderen opgegroeid in SOS families in kinderdorpen over de hele wereld. Deze kinderen staan inmiddels op hun eigen benen. Tachtig procent heeft nu een eigen familie en een baan, kan zichzelf onderhouden en kijkt positief terug op haar of zijn jeugd. Al 50 jaar creëren we SOS families in onze 548 kinderdorpen, al 25 jaar voorkomen we dat families uiteenvallen door kwetsbare families en hun leefomgeving te versterken waarmee we honderdduizenden kinderen helpen. Dat blijven we doen want ieder kind moet kunnen opgroeien in een veilige familie. Ik ben ongelofelijk trots dat wij met elkaar het belangrijke levenswerk van Yvonne Meyer mogen voortzetten.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Afsluiting jubileumjaar - 50 jaar SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Afsluiting jubileumjaar - 50 jaar SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */