Update aardbeving Chili

2 juni 2010 - Bijna drie maanden na de verwoestende aardbeving die Chili trof, zijn nog vele steden en dorpen in erbarmelijke staat. Het is momenteel erg koud in het Zuid-Amerikaanse land, met de naderende winter. Dit maakt de situatie van de duizenden mensen die nog steeds in tenten wonen nog nijpender. Tot op heden zijn nog maar 23.000 tijdelijke woningen, van de 40.000 geplande woningen klaar. Inmiddels zijn vele gezinnen begonnen met het herstellen van hun huizen. Maar dit gebeurd op een geïmproviseerde manier, met materialen die zij uit de puinhopen kunnen vinden.


Hoe helpen wij?
Te midden van alle chaos en ellende blijft het team van SOS Kinderdorpen noodhulp bieden waar mogelijk. Momenteel vangt SOS Kinderdorpen 670 kinderen op na schooltijd. Op die manier zijn hun ouders in staat om aan het herstel van hun woning te werken of geld te verdienen om hun gezin te onderhouden. Daarnaast bekijkt ons team nauwkeurig welke gezinnen het meest kwetsbaar zijn en kunnen worden opgenomen in onze gezinsversterkende programma's.We kunnen ook melden dat onze organisatie twee grote tenten heeft opgezet op het terrein van een school in Dichato. De mensen uit de omgeving zijn erg blij met de tenten. Ricardo Villablanca, leider uit de lokale gemeenschap: “We hebben nu beschutting tegen de regen en de kou. De winter komt er aan en we hebben geen overdekt speelveld voor onze kinderen. In deze tent kunnen we allerlei activiteiten uitvoeren zoals gymnastiek en de 300 kinderen begeleiden die hier in de buurt naar school gaan. En we kunnen vanuit hier de vergaderingen met de gemeenschap, ouders en wettige voogden coördineren".

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Op deze pagina staan alle vorige nieuwsberichten over de situatie in Chili en onze kinderdorpen.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Giften voor Chili

Onze medewerkers ter plaatse staan gezinnen en kinderen bij. Alle hulp is welkom. Mocht u een gift willen overmaken, dan kan dat hier online. Of maak uw gift over op giro 2280 o.v.v. Noodhulp Chili.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Update aardbeving Chili: noodzaak onderdak pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Update aardbeving Chili: noodzaak onderdak mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */