SOS Kinderdorp Kakiri 25 jaar

SOS Kinderdorpen Kakiri in Oeganda vierde 11 november van dit jaar haar 25 jarig bestaan. De aftrap van de feestelijkheden vond plaats in het gemeentehuis waar de minister van onderwijs, Rosemary Seninde, en de burgemeester alsook het SOS Kinderdorpenbestuur, vrienden en medewerkers van SOS aanwezig waren.

25 jaar kinderen Kakiri - SOS Kinderdorpen

Kakiri was het eerste kinderdorp in Oeganda, opgericht na de guerilla-oorlog in 1986. Het eerste huis werd bewoond door een moeder met 2 kinderen, maar als snel kwamen daar 5 huizen bij bewoond door moeders met ‘tantes’- moeders in opleiding- , een medisch centrum, een kleuterschool en een basisschool. Op dit moment bestaat het dorp uit 13 familiehuizen, 5 jeugdhuizen, een sociaal en een medisch centrum, een kleuters- , een basis- en middelbare school. Na de oprichting van Kakiri, zijn er 3 andere dorpen bijgekomen: Fort Portal, Gulu en Entebbe.

Inloopspreekdag

Een groot onderdeel van de festiviteiten was de inloopdag van het medisch centrum in het dorp, waar aan meer dan 2500 (!) inwoners gratis medische behandelingen werd geboden. Negen doktoren van het nationale Mulago ziekenhuis kwamen ter versterking en voerden samen met de medische staf van SOS behandelingen uit als: het geven van vaccinaties, het uitvoeren van HIV/Aids testen, het doneren van bloed, het geven van voorlichting op het gebied van geboortebeperking en het verlenen van prenatale zorg.

National director SOS Kinderdorpen Oeganda, Olive Lumonya: “Het grote aantal mensen dat ons medisch centrum bezocht geeft aan dat de nood bij veel mensen hoog is. Dit aantal is namelijk maar een fractie van het aantal mensen dat onze hulp ook hard nodig heeft. Daarom is het belangrijk dat wij onze krachten bundelen met partners die zich ook inzetten voor kwetsbare families en kinderen die dreigen uit de zorg te vallen of helemaal geen zorg meer hebben. In de afgelopen 25 jaar hebben wij meer dan 8000 kinderen een thuis gegeven en daar zijn we zeer trots op, maar we mogen niet vergeten dat er in Oeganda maar liefst 1,5 miljoen wezen zijn. Er is dus nog genoeg te doen want alle kinderen verdienen een thuis en toekomst.”

kinderdorp Kakiri wachten bij de medische kliniek
25 jaar kinderdorp kakiri optocht
Kinderdorp Kakiri dames wachten bij medische kliniek


Meer weten over kinderdorp Kakiri?

SOS Kinderdorp Kakiri in beeld
SOS moeder Goreth aan het woord
Kinderdorp Kakiri viert haar 25-jarig bestaan
Kinderen Rosa, Maya en Odilia, meisjes van kinderdorp Kakiri


Aanmelden nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorp Kakiri 25 jaar pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorp Kakiri 25 jaar mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */