1 december: Wereld Aids Dag

Vandaag staan we stil bij Wereld Aids Dag. Over de hele wereld helpen we families en kinderen die getroffen worden door deze vreselijke ziekte. In de strijd tegen HIV en Aids werkt SOS Kinderdorpen samen met kinderen en jongeren, lokale gemeenschappen, andere NGO's en overheden. Aids is een ziekte die kan worden voorkomen en daarom is voorlichting essentieel.

In onze programma's is veel aandacht voor gezondheidszorg. In regio's waar HIV/Aids een groot probleem is, is extra zorg voor kinderen die getroffen zijn door de ziekte en voor voorlichting om bewustwording te vergroten. 

Kevin & Mary
Kevin van 9 en Mary van 5 zijn 2 SOS kinderen die hetzelfde lot delen: ze zijn geen broer en zus, maar ze zijn allebei aidswees. Ze verloren allebei hun ouders aan Aids. Vervolgens nadat ze waren opgenomen in het kinderdorp Bouar, 
bleken beide kinderen HIV-positief. Het nieuws klonk voor hun SOS moeders als een doodsvonnis: ze waren al snel gehecht aan de kleintjes en hadden allerlei angsten en bedenkingen bij de diagnose. Maar met antiretrovirale therapie (ART) waardoor de kinderen stabiel raakten en begeleiding voor de kinderen en hun familieleden, leiden Kevin en Mary nu een gewoon leven. Bij een SOS familie die er voor hen is en die van hen houdt. 
 

Verbetering zichtbaar
Uit een rapport van Unicef en Unaids dat deze week gepubliceerd is blijkt dat de strijd tegen nieuwe hiv-besmettingen onder kinderen wereldwijd de afgelopen jaren succesvoller is geweest dan de tien jaar ervoor. Het aantal besmettingen van kinderen onder de vijftien jaar, nam tussen 2009 en 2012 af met 35 procent. Zo raakten in 2012 in de arme en opkomende landen 260.000 kinderen besmet met hiv, het virus dat aids kan veroorzaaken. Tegelijk is de inschatting dat er 850.000 nieuwe besmettingen van baby's zijn voorkomen tussen 2005 en 2012.

Kijk voor meer informatie op 
http://www.sos-childrensvillages.org/what-we-do/health/hiv-aids

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= 1 december: Wereld Aids Dag pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / 1 december: Wereld Aids Dag mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */