Noodhulp

Onze noodhulp bestaat uit het verstrekken van voeding, medicatie, dagelijkse noodopvang en (psychische) begeleiding voor kinderen en families. Hierbij kijken we naast directe hulpverlening ook naar de lange termijn behoeften van een gemeenschap.


Feiten

  • Meer dan 1 miljard kinderen leven in landen met gewapende conflicten. Meer dan 300 miljoen kinderen zijn jonger dan 5 jaar. Elk uur van elke dag sterven er 300 kinderen door ondervoeding.
  • 10 noodhulpprogramma's voor waarbij we 831.200 verschillende diensten aan kinderen en hun familieleden leverden.


Hieronder lichten wij een aantal noodhulpprogramma's uit. De steun die wij geven in de Filipijnen, Syrië en in Liberia.In Liberia is de noodtoestand uitgeroepen om de grootste ebola epidemie ooit te stoppen. Volgens de WHO zal de uitbraak van ebola in West-Afrika de komende maanden ‘vermoedelijk erger worden voordat de ziekte weer verdwijnt.’ Het SOS medisch centrum in Monrovia is een van de grootste medische centra van Liberia. Families en kinderen kunnen dag en nacht terecht voor behandeling. Maar we hebben hulp nodig om besmetting van patiënten en personeel te voorkomen, zoals beschermende kleding en apparatuur. Dan kunnen we nog meer families en kinderen helpen.

Direct kinderen helpen in Liberia

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI

Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube Google+ Pinterest

---------------------------------------------------------------------------------------------- Tracking Code: Standard (Asynchronous) ----------------------------------------------------------------------------------------------